Tre saker man kan göra på Kuba

När man sitter online och surfar runt bland alla härliga resor som finns tillgängliga så händer det också att man helt plötsligt fastnar på en sida som nästan talar rakt in i hjärtat på en. En sån sida är inca.se som erbjuder många exotiska resmål till destinationer man kanske inte är så van vid att besöka. Det kan vara, som i detta fallet, en resa till Kuba eller så kan det vara en resa till Costa Rica eller ett annat varmt och skönt land. 

1. Besök Havanna, en stad som till vissa delar är upprustad och vacker igen. Ta gärna en bussresa genom staden, eller varför inte en moppetaxi? När du känner att du behöver förfriskningar så kan du alltid titta in på El Floridita och ta en daiquiri precis som Ernest Hemingway.

2. Bo hos en lokal familj! Många familjer på Kuba erbjuder turister att komma och bo hos dem i några dagar. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva landet på riktigt nära håll och du får vara med om saker som vanliga turister missar. 

3. Besök en cigarrfabrik. Detta är nästan ett måste för de som besöker Kuba. Här får du se hur de rullar cigarrerna för hand och du kan också köpa med dig några stycken för att på egen hand få känna känslan av en äkta kubansk cigarr.

Stressa inte

Kuba är verkligen inte ett land där du ska stressa runt, se till att du har gott om tid när du reser hit för att få ut mesta möjliga. Tänk på att göra lite dagsturer och besöka både badplatser och lokala marknader för att till fullo kunna njuta av din vistelse här. 

17 May 2017