Roliga lekar för stora och små

Oavsett om ni ska vara hemma i sommar eller åker iväg och campar eller så, så är det inte fel att ha ett par kul lekar på lager att göra tillsammans. Det är inte fel att ha med kubb, boule, badmintonset och annat med. Passa även på att besöka en vattenlekplats, läs mer om det på cadoaqua.se, det tycker de flesta barn är kul.

Lekar som passar alla barn

Här är tre lekar som passar att göra tillsammans:

Kläm och känn quiz

Du behöver: Olika föremål, ögonbindel, ett gäng fnissiga kompisar, minst 2 personer.
Så gör du: Personen med ögonbindeln ska med hjälp av känseln och luktsinnet lista ut vad den har i händerna. Det kan vara allt från en sked till shampoo! En lek som brukar kunna leda till många fniss och tankevurpor! Personen som gissar flest rätt vinner.

Spökboll

Du behöver: En mjuk och lätt boll av skumgummi. Minst 4 personer.
Så gör du: Bollen kastas in på planen och det gäller att ta den. Personen som har bollen kastar den på de andra deltagarna som då blir ”brända”. För att få vara med i leken igen gör man 10 upphopp. Händer och huvudet är fritt - man måste bli träffad på kroppen för att bli ”bränd”.

Smakprov

Du behöver: Drickor av olika märken med liknande färger, utseende och smaker, eller frukt eller godis som liknar varandra. Ögonbindel. Minst 2 personer.
Så gör du: Häll upp alla olika smaker av drickan, godisarna eller frukten och låt personen med ögonbindel gissa vilket märke det är. Exempelvis: köp flera olika sorters äpplen, skiva upp i bitar och lägg på tallrik. Personen ska med hjälp av smaksinnet svara om det är ett grönt eller rött äpple.

29 Apr 2022