Bra hjälpmedel när du sätter upp din julbelysning

Det är inte långt borta tills det är dags att få upp julbelysningen ute. Det går bra att börja så smått redan nu. Kontrollera att alla sladdar är hela och att det är belysning som är för utomhusbruk. Ha även koll på hur du ska koppla in det. Är det en elinstallation som måste göras före, så kontakta då en elektriker i Karlskoga som kan hjälpa dig. För att göra det enkelt för dig så är det bra att ha en del hjälpmedel då du ska sätta upp all belysning. En riktigt bra grej att ha är buntband! Oavsett om du ska sätta upp en ljusslinga, fästa en dekorativ snöflinga på fasaden eller fästa ett ljusnät är dessa bra att ha. Om du inte har någonting att fästa dem i löser du problemet med ett ankare som kan fästas med självhäftande tejp eller skruv.

Fler bra hjälpmedel

Det kan vara bra idé att ha en stege, så att du når upp till alla ställen du vill kunna dekorera! Du kan satsa på en teleskopstege, stegpall eller arbetspall. Ha gärna på dig ett par bra arbetshandskar meed. Det gör jobbet lättare och det är skönare att ha på, ute.

Ibland, eller rätt ofta kan du behöva ha en skarvsladd och då ska du se till att välja en som är avsedd för utomhusbruk. Välj en kabel som har kapslingsklass IP44 eller högre.

När du arbetar med el utomhus är det aldrig fel att använda en portabel jordfelsbrytare. Jordfelsbrytare bryter strömmen om en produkt skulle bli strömförande och fungerar därför som extra säkerhet.

11 Nov 2021