Ta tag i projekt

När man har fyra barn, villa och Volvo så finns det inte tid att ligga på latsidan. Det finns alltid någon som ska någonstans och något som ska göras eller fixas. Jag hade sett fram emot en slapp kväll men blev satt på att Googla tappvattensystem för det vi har i köket just nu är precis på väg att kasta in handduken. Att investera i tappvattensystem verkar (som tur är) inte vara någon dyr investering, men det kommer förmodligen att förbättra livet för den som jobbar i köket.

Dagens projekt blir att snacka med VVS-montörer i trakten för att hitta vem som verkar kunna utföra bytet till bäst resultat och lägst kostnad. Jag har som tur var näsa för sånt där (för min man är oduglig - tur att han är bra på andra grejer). Förhoppningsvis kan det nya systemet sitta på plats inom kort.

Manliga vs. kvinnliga göromål

På tal om vad man är bra på och sådär... Hemma hos oss är det oftast jag som tar tag i de uppgifter som traditionellt ses på som manliga och maken som sköter mycket av det som anses vara "kvinnliga" sysslor. Det är till exempel han som lagar maten här hemma åtminstone fem av sju dagar. Det är också han som ansvarar för städning av toaletterna medan jag basar över bilen. Maken brukar vika de nytvättade kläderna medan jag lastar in i diskmaskinen. Och när en glödlampa behöver bytas, eller ett renoveringsprojekt landsättas, då är det jag som tar initiativen. Inget är sämre eller bättre så länge alla är glada, men jag är väldigt glad över att vi har hittat vår harmoni.

3 Mar 2019