Dags för barnkalas (igen)

Som tur är det inte alltid vardag, även om jag gillar den också. Utan helg och fest blir det ju ingen vardag, eller hur? Ibland är jag lite ovillig att ställa till med fest, men med lite planering går det faktiskt riktigt bra, för en mamma som jag som hellre vilar än ställer till med kalas. Har man barn, är barnkalas ett nödvändigt ont.

Allt går med lite planering

Så här planerar jag mina barnkalas:

  • Jag bakar i god tid och fryser ner. När jag bakar lite i taget och kan frysa ner, är jag inte lika trött, som om jag stått och bakat precis innan barnen ramlar in. Då kan jag baka många olika sorters kakor, och barnen - och framför allt vi vuxna - gillar de olika kakorna. Det är inte bara tårtan, utan chokladkaka med glasyr, rutiga småkakor och drömmar.
  • Jag har hemstädning innan kalaset. Om jag lejar bort städningen så är det inte lika jobbigt att städa efteråt. Är det ordentligt städat, är det bara att plocka undan efter kalaset. Bra och praktiskt!
  • Jag bjuder in i god tid, och skriver ut exakt klockslag, både för då kalaset börjar och slutar. Har man inget klockslag stannar barnen hela kvällen, kanske skönt för föräldrarna, men inte för oss som har kalaset.

Barnkalas med extra allt

En sak som är rolig för barnen är att ha ett tema för kalaset. Jag har hittat en billig butik på nätet och har beställt hem kalaspynt i god tid. Butiken heter kalashuset.se och de har bäst priser när det kommer till barnkalas. Nu har barnen fått välja tema till kalaset så pyntar jag enligt det temat. Barnen har bestämt sig 101 Dalmatiner, då hundar står högst på önskelistan just nu. Så då blir det 101 Dalmatiner-tema. Eftersom barnen fyller år mitt i sommaren, får de ha sitt kalas i höst, när skolorna börjar igen.

28 jul 2017